Stichting Economie van Brandveiligheid en Unica Fire Safety

Jeffrey Hoppenbrouwers: “Unica Fire Safety neemt graag deel aan dit gremium, omdat we geloven dat een juiste waardering van brandveiligheid aan de voorkant kan zorgen voor een betere keuze van maatregelen en dit in het totale plaatje wordt meegewogen in plaats van enkel gezien te worden als kostenpost. Met ons portfolio van zowel actieve als passieve brandveiligheidsmaatregelen denk ik dat we kunnen zorgen voor toegevoegde waarde in het onderzoek.”

Over Unica Fire Safety

Als één van de grootste spelers op het gebied van brandveiligheidsvoorzieningen in Nederland, heeft het cluster Unica Fire Safety een duidelijke missie: op duurzame wijze bijdragen aan een brandveilige werk- en leefomgeving. Om dit doel te bereiken biedt het cluster een totaalpakket aan brandbeveiligingsoplossingen aan, zowel installatietechnisch als bouwkundig.

Het cluster bestaat uit een netwerk van vier zelfstandig opererende bedrijven die elkaar versterken en elk hun specialisme hebben op het gebied van brandveiligheid. De ruim 400 specialisten zorgen ervoor dat opdrachtgevers een ‘op maat’ gesneden  brandveiligheidsoplossing krijgen, die aansluit op hun specifieke wensen en brandveiligheidseisen om brand te voorkomen en, indien nodig, te bestrijden.

De diensten van Unica Fire Safety omvatten het complete spectrum op het gebied van installatietechnische brandbeveiliging, zoals o.a. sprinkler-, watermist, – brandmeld- en ontruimingsalarmen. Boele Fire Protection is gespecialiseerd in het leveren, onderhouden en vervangen van sprinklerpompen, sprinklertanks en complete prefab (tijdelijke) watervoorzieningen. Gerco en Applicom verzorgen alles op het gebied van bouwkundige brandveiligheid. Ze zijn elk gespecialiseerd in bepaalde segmenten en leveren en installeren brandwerende oplossingen conform het Bouwbesluit. Door het inzetten van brandwerende oplossingen en materialen in de gebouwconstructie, voorkomen de twee bedrijven dat een brand zich verder door een gebouw verspreid en dat vluchtwegen veilig blijven.

De dienstverlening van het cluster is op de gehele levenscyclus van brandveiligheidssystemen gericht; van advies, ontwerp, installatie en realisatie tot en met het beheer en onderhoud en modificaties. Voor ieder project kan het cluster met haar integrale dienstverlening een totaalpakket aan gecertificeerde brandbeveiligingsoplossingen voor bestaande gebouwen en nieuwbouw aanbieden. Ieder gebouw is anders. Zowel qua ontwerp, gebruik, levensduur als termijnvisie. Het cluster Unica Fire Safety biedt daarom voor elke situatie een maatwerk brandveiligheidsoplossing, passend bij het bedrijfsproces.

Naast de inzet van integrale brandveiligheidsoplossingen ontwikkelt het cluster Unica Fire Safety ook duurzame innovaties op het gebied van brandveiligheid. Met slimme technologische oplossingen kunnen we brandbeveiliging steeds beter, effectiever en duurzamer maken, maar ook onze klanten nog meer ontzorgen en bedrijfsoverlast op locatie beperken. De Sprinkler Integrity Test (SIT) en de Battery Power Supply (BPS) zijn enkele voorbeelden van zelfontwikkelde innovaties.

Contactpersoon
Jeffrey Hoppenbrouwers voor inhoudelijke zaken
jhoppenbrouwers@unica.nl
Contactpersoon
Soetimah Goos voor marketing en communicatie gerelateerde zaken
sgoos@unica.nl