Stichting Economie van Brandveiligheid en Saint-Gobain

Ad Maas: “Wij onderschrijven de doelstelling van de stichting in de meest brede zin van het woord. Het platform heeft namelijk als belangrijkste doel om (meer) aandacht te vragen voor de economie van brandveiligheid, m.a.w. wat is de directe schade van een brand en wat zijn de kosten van de maatschappelijke gevolgschade, en probeer investeringen voor brandveiligheid vervolgens te zien in het kader van het beperken van risico’s en schades. Om dit te bereiken zal er in de ontwerpfase van gebouwen en de bijbehorende materiaalkeuzes dus een meer integrale afweging moeten komen voor het aspect brandveiligheid.“

Over Saint-Gobain

SAINT-GOBAIN in Nederland maakt deel uit van de Franse multinational SAINT-GOBAIN, die actief is in 67 landen met meer dan 950 productielocaties. Al meer dan 350 jaar ontwikkelt SAINT-GOBAIN voortdurend producten en oplossingen die bijdragen aan ons welzijn. SAINT-GOBAIN behoort dan ook tot de 100 meest innovatieve bedrijven ter wereld. Haar innovaties dragen bij aan een comfortabele en duurzame leefomgeving en komen overal in ons dagelijks leven voor: in gebouwen, transport, infrastructuur en talrijke industriële toepassingen.

In 2019 behaalde de groep een omzet van ca. 42,6 miljard Euro met ca. 171.000 werknemers. Eind 2020 heeft de Saint-Gobain Groep het doel van haar bestaan duidelijk en eenduidig vastgelegd in de volgende uitspraak “Making the world a better home”.

Saint-Gobain is met diverse merken actief in de Nederlandse bouw, o.a. GYPROC (producten en systemen op basis van gips voor de binnenafbouw), ISOVER (isolatieproducten en -systemen op basis van glaswol), Saint-Gobain SOLUTIONS (innovatieve totaaloplossingen), Saint-Gobain Building Glass (hoogwaardige en innovatieve glasoplossingen), Saint-Gobain Weber Beamix (premix mortel-producten en verwerkingssystemen), Strikolith ( afwerksystemen voor gevel, wand en plafond) en Ecophon (akoestische producten en systemen).

De genoemde Saint-Gobain bedrijven ontwikkelen en leveren elk hun eigen materiaal-specifieke thermische, akoestische, esthetische en brandveilige oplossingen, die uiteindelijk zorgen voor een comfortabele, veilige, energie-efficiënte, toekomstbestendige en duurzame leefomgeving.

Contactpersoon
Ir. Ad Maas
ad.maas@saint-gobain.com