Stichting Economie van Brandveiligheid en ROCKWOOL

Het wordt hoog tijd dat brandveiligheid wordt meegenomen in de beoordeling van duurzaamheid. Belangrijk aspect daarbij is; hoe ziet het gebouw eruit na een brand en is dat in overeenkomst met wat men had verwacht? Het Bouwbesluit schrijft namelijk niet voor wat er van een gebouw moet zijn overgebleven na een brand.

Louis Cleef: “Als ROCKWOOL verwachten wij dat de Stichting een wetenschappelijke bijdrage gaat leveren in het inzichtelijk maken van brandrisico’s in relatie tot o.a. de kosten en baten van bouwkundige beheersmaatregelen.”

Over ROCKWOOL

De ROCKWOOL Group is ’s werelds toonaangevende leverancier van innovatieve producten en systemen op basis van steenwol. We creëren duurzame oplossingen om mensenlevens, bezittingen en het milieu vandaag en morgen te beschermen.

De ROCKWOOL Group werd opgericht in 1909. Het hoofdkantoor van de Group bevindt zich dicht bij Kopenhagen. In 2020 realiseerde de Groep een netto-omzet van ruim 2,6 miljard euro. De activiteiten van de Groep zijn sterk aanwezig in Europa en we hebben ook vestigingen in Rusland, Noord-Amerika, India en Oost-Azië. Onze meer dan 11.500 medewerkers in 39 landen bedienen klanten in een groot deel van de wereld. Op dit moment heeft de ROCKWOOL Group wereldwijd 47 productielocaties en staat de grootste fabriek in Nederland.

ROCKWOOL B.V. maakt deel uit van de ROCKWOOL Group. Als Benelux organisatie met 1 fabriek en 1.200 medewerkers leveren wij geavanceerde isolatiesystemen voor gebouwen.

ROCKWOOL steenwolisolatie is brandveilig, draagt bij aan akoestisch comfort, beschermt tegen warmteverlies en zorgt voor vermindering van energieverbruik en CO2 emissie. Onze producten dragen bij aan milieubehoud en het verbeteren van het welzijn van miljoenen wereldburgers.

Bij de ROCKWOOL Group willen wij het leven van iedereen die met onze oplossingen in aanraking komt verrijken. Door onze expertise zijn we in staat een groot aantal belangrijke hedendaagse uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en ontwikkeling aan te gaan – van reductie van energieverbruik en geluidsoverlast tot bescherming tegen brand, waterschaarste en overstromingen.

Contactpersoon
Louis Cleef
louis.cleef@rockwool.com